Bejn Hájámim Zenekar

A Bejn Hájámim
Egy spirituális rock banda extra küldetéssel…
A Bejn Hájámim 5775/2015 nyarán azzal a szándékkal alakult meg, hogy a legutóbbi korok modern zenei hangzása és színpadtechnikája segítségével, egy eddig még teljes mértékben ismeretlen módon betekintést engedjen a zsinagógák liturgiájának világába és a zsidó világ más helyszíneire is elvezessen

... folytatás ...

Paralel: Herczku Ágnes, Balogh Kálmán, Bodrogi Éva, Nikola Parov és a Banda új előadása

Párhuzam térben, időben és műfajokban. Egy olyan előadás melyben a népzene és a régi magyar zene találkozik egymással, a népi – és udvari táncokkal.
Két hang, Herzku Ágnes és Bodrogi Éva, egy tucat táncos láb, a Company Canario táncművészei, kiváló muzsikusok, népi és régi hangszerek kavalkádja több száz éven át repít a magyar és az európai kultúra zenei és tánc világába. A reneszánsztól a barokkon át, a romantikáig, a virágénekektől a népdalokig keressük a párhuzamokat, hogy a közönséggel együtt, egyszerre érezzük a jelent és a múltat, az értékek tovább élését.

... folytatás ...

LUIS EDUARDO CASTAGNO TRIÓ

Ha van kedvetek utazzatok velünk a latin zene világában! A műsorunkban megtalálhatók olyan dél amerikai országok zenéi, mint pl, Mexikó, Argentína, Kuba, Peru, valamint spanyol slágerek is elhangzanak, többek között Gipsy Kings is.

A trió:
Luis Eduardo Castagno Gitár, ének
Ursu Gábor Gitár
Horváth Mihály szájharmonika

... folytatás ...

Lilienn & Kónyai Tibor Duó

Lilienn és Kónyai Tibor duója a lélek derűjét viszi színpadra.
A felemelő és örömébresztő előadásukban jazz-standardak, jazz-esített különböző műfajok és energikus latin dallamok szólalnak meg, egészen a 20-as évektől napjaink dalainak fűszerezett hangulatú feldolgozásaiban

... folytatás ...

Besh o droM

Az 1999-ben alakult zenekar (nevük jelentése lován’ nyelven: “Üld meg az utat”) viharos sebességgel robbant be a köztudatba. Semmivel sem összetéveszthető hangzásviláguk stílusteremtőnek bizonyult. Zenéjükben különböző kelet-európai és balkáni kultúrákból (magyar, cigány, román, szerb, bolgár, stb.) kiemelt népzenei elemek tudatos ötvözete találkozik saját dallam- és ritmusvilágukkal, kel új életre, és alkot önálló egységet.

... folytatás ...

Boriván Duó

BorivánDuó
két hang egy száll gitár és sok gyönyörű szép dal, ahol
ötvöződik a latin hangzás, a funk, a jazz, vagy akár a
ragga muffin a magyar népzenével
A zenekar tagjai:
Magyar Bori – vokal
MC Guacho alias Ivan – vokal, MC, gitar,

... folytatás ...

Kaláka Együttes és Gryllus Produkció

A kaláka szó jelentése erdélyi népszokás: közös munka. Eredetileg házépítést jelentett.
A Kaláka együttes 1969-ben alakult Budapesten. Verseket énekelnek, és népzenét játszanak saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja.

... folytatás ...

Eichinger – Csurkulya Projekt

Az Eichinger – Csurkulya Projektet Eichinger Tibor gitáros és Csurkulya József cimbalmos alakította, zenéjük egy XXI. századi kísérlet arra, hogy hogyan értelmezhető a modern jazz és kortárs zene keretein belül a hagyományos népzenei hangzás és a balkáni ritmika.

... folytatás ...

Lusnakar Együttes

• Tradicionális Örmény Népzene
• Spirituális Zenei Utazás
• Ritmus és tánc, meditáció és belső utak
• Örmény lélek: haza térés szerelem, tánc, vonzódás, a zene hullámain
• Az együttesek tagjai magyar prominens világzenei formációk zenészei (Makám, Araszinda, Urub)
• Autentikus zenei formák, és hangszerek
• Fesztiválok, művelődési intézmények, színházak, céges rendezvény világ zenei új színfoltja

... folytatás ...

Dina Zenekar

Az ősi, mélységes népzenéket friss, új tartalommal tölti meg a Dina zenekar. Szokolay Dongó Balázs izgalmakkal teli furulyajátéka, Dés András ütős rendhagyó zenei megoldásai, Lamm Dávid érzékeny, kifejező gitározása és nem utolsó sorban Samu-Pandzarisz Diána (Dina) hipnotikus énekhangja teszi a zenekart páratlan formációvá.

... folytatás ...