Hajdu Klára

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő alakja, egyik legkeresettebb ének tanára. Jazzma.hu olvasói 2013-ban az év énekesnőjének választották. Az ország és Európa szerte népszerű Fonogram-díjas jazz zenekar, a Balázs Elemér Group énekesnője volt közel egy évtizedig. Ennek köszönhetően hazánkban és külföldön is ismertté vált. Teltházas koncerteket adott hazánkban, Európa, az Egyesült Államok és Kanada több nagyvárosában.

... folytatás ...

Bejn Hájámim Zenekar

A Bejn Hájámim
Egy spirituális rock banda extra küldetéssel…
A Bejn Hájámim 5775/2015 nyarán azzal a szándékkal alakult meg, hogy a legutóbbi korok modern zenei hangzása és színpadtechnikája segítségével, egy eddig még teljes mértékben ismeretlen módon betekintést engedjen a zsinagógák liturgiájának világába és a zsidó világ más helyszíneire is elvezessen

... folytatás ...

Paralel: Herczku Ágnes, Balogh Kálmán, Bodrogi Éva, Nikola Parov és a Banda új előadása

Párhuzam térben, időben és műfajokban. Egy olyan előadás melyben a népzene és a régi magyar zene találkozik egymással, a népi – és udvari táncokkal.
Két hang, Herzku Ágnes és Bodrogi Éva, egy tucat táncos láb, a Company Canario táncművészei, kiváló muzsikusok, népi és régi hangszerek kavalkádja több száz éven át repít a magyar és az európai kultúra zenei és tánc világába. A reneszánsztól a barokkon át, a romantikáig, a virágénekektől a népdalokig keressük a párhuzamokat, hogy a közönséggel együtt, egyszerre érezzük a jelent és a múltat, az értékek tovább élését.

... folytatás ...

Egy kicsit kuplézgatunk- Falusi Mariann és Lang Györgyi estje

Most Falusi Mariann és Lang Györgyi énekel. A régmúlt dalait.
Többnyire kuplékat, ami a lexikon szerint csúfondáros, és sikamlós szövegű, könnyű műdal.
Persze tartozhat ide néhány musical szám, de akár Kazal László, Edith Piaf, Karády Katalin és persze egy-két érdekesebb témájú PA-DÖ-DŐ dal is.
Mindezt humorral, és közvetlen társalgással körítve, a nézőkkel együtt énekelve, ahogy kell.

Zongorán kísér: Darvas Kristóf

... folytatás ...

Fekete Jenő & Horváth Misi Duó

Fekete Jenő a nyolcvanas évektől kezdve népszerűsíti az amerikai népzene gyökereit, ősi hagyományait rejtő blues zenét, a szakma az egyik legautentikusabb blues zenésznek tartja.
Horváth Misi a Magyar elismert szájharmonikásai közé tartozik, nem csak a megszokott afro-amerikai blues zenét hallhatjuk tőle, hanem balkáni és latin zenei elemek keverednek dallamos játékstílusával.

... folytatás ...