„DRÁGA BARÁTAIM, KIK GONDOLTOK MÉG…”

A Kaláka együttes
(Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs) és Galkó Balázs általános iskola óta jó barátok,
és általános iskolás koruk óta szeretik a verset,
és József Attilát.
Nagyon.
Milyen nagyon?
„Drága barátaim…!” Ebből a műsorból kiderül!

... folytatás ...

„…Amikor az atyafiak együtt muzsikálnak” Hármasban

Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, az 1969-ben alakult Kaláka együttes két alapító tagja, és a világszerte főleg népdalénekesként ismert Sebestyén Márta, 1997-ben Tizenöt Zsoltár címen közös lemezt adtak ki, melyen a Bibliából választott, Sumonyi Zoltán által versbe szedett zsoltár-parafrázisok szerepeltek.

... folytatás ...

Hegyi Beszéd

A Hegyi Beszéd Jézus első nagy beszéde, erkölcsi tanításainak összegzése, Máté evangéliumának 5 – 7. fejezete. A szerzők tíz dalban dolgozták fel a Hegyi Beszédet. Az énekeket citera és gitár kíséri.

... folytatás ...

Pál apostol

Pál, aki Jézus kereszthalála után néhány évvel lett keresztényüldözőből kereszténnyé és apostollá, az 1. század legeredményesebb térítője volt. Élete utolsó 16 esztendejéből 13 levelet ismerünk, köztük a legfontosabbnak tartott – A rómaiakhoz – amelyben elsőként dolgozza ki a keresztény egyház csaknem teljes dogmarendszerét. Sumonyi Zoltán ebből a hatalmas életműből tizenkét verset írt, a zenét Gryllus Dániel szerezte.

... folytatás ...

Tizenöt Zsoltár

Gryllus Dániel – Gryllus vilmos – Sebestyén Márta
Zene: Gryllus Dániel Versek: Sumonyi Zoltán
A Zsoltárok Könyve az Ószövetség 150 részből álló imádság- és énekgyűjteménye. Ezen a hangversenyen tizenöt zsoltár hangzik fel mai feldolgozásban.

... folytatás ...

A teljesség felé

„Amit itt olvasol: több mint világnézet és kevesebb mint vallás. Több mint világnézet, mert általa a dolgokat nem valamely irányból látod, hanem közös gyökerüknél tapintod. Kevesebb mint vallás, mert nincs benne szó az isteni misztériumokról, melyekről csak jelképekben lehet beszélni.

... folytatás ...

Szabad e bejönni ide Betlehemmel?

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

... folytatás ...

Ragyog a mindenség

A koncert a 2014-ben 45. éves Kaláka gyerekdalaiból áll. Elhangzanak, a Ragyog a mindenség c. erdélyi költők verseire írott legújabb Kaláka lemez legsikeresebb darabjai, melyek egy gyönyörű versantológiával együtt jelentek meg.

... folytatás ...